donderdag 4 juli 2013

Vrije opdrachten

Naar aanleiding van ons 10de quiltweekend eind september krijgen de deelnemers steeds vrijblijvend een opdracht voor loterijblokjes.Het malletje kregen ze al zodat iedereen dezelfde maat heeft. Deze keer geen vierkant of rechthoekvorm , maar wel een driehoek. Is eens iets anders.De kleuren die ze moeten gebruiken is licht ,medium en donker blauw.Voor ieder 2 blokjes die ze maken krijgen ze een lotje en daarmee kunnen ze alle blokjes winnen.
Hier een voorbeeldje van de 2 blokjes die ze kunnen maken ,kijk eens goed want het zijn 2 verschillende qua kleurplaatsing,maar het is zo.


Want dit heb je al met 6 blokjes ,leuk hé.


Maar dit jaar krijgen ze nog een opdracht erbij omdat het de 10de editie is,maar dit is ook geheel vrijblijvend.
De deelnemers kregen van mij allen dezelfde hoeveelheid stofjes en kleurtjes en daar is een uitdaging aan verbonden.Laat ik maar eerst de lapjes tonen.


Bij velen was de reactie,oei dit zijn echt mijn kleuren niet .Maar ja das de uitdaging hé.Met deze lapjes mogen ze een quiltje maken van maximum 30cm bij 30cm.Enkel deze stofjes mogen gebruikt worden,maar mag wel versierd worden met knoopjes ,pareltjes of stitcherie. Dus een hele uitdaging.Maar voor de deelnemers hangt er voor de winnaar een leuke prijs in de lucht. Daarom moeten ze mij voor 1 september een foto toesturen die ik dan in een map zal plaatsen voor stemming. Dus jullie zullen er ook nog van genieten.
Ben nu al benieuwd wat er allemaal uit de handen zal komen.
Wordt vervolgt.

O ja,reeds een tijdje kan ik op enkele blogs niet meer reageren en vind het zo jammer weet nog steeds niet hoe het komt maar volg jullie blogs wel hoor.Dus mocht je geen reactie meer van mij krijgen dan weet je hoe het komt.


12 opmerkingen:

Berna zei

Het probleem met reageren is herkenbaar maar hoe het komt? Geen idee.
De lapjes zijn inderdaad een grote uitdaging. Ik ben nog niet zo ver dat ik een foto kan sturen. De border moet er nog om en quilten. Maar er moet nog zoveel anders. Met de blokjes komt het wel goed. Leukste zou zijn als iedereen er 6 maakt (of een veelvoud ervan).
Ik heb er in elk geval weer zin in om op weekend te gaan!

Wilma Kuin zei

Een grote uitdaging en komt zeker goed met jou!!! Ik ben reuze benieuwd,...

Lida zei

Oh die lapjes, moet ik dus echt op gaan zoeken, ze hingen aan het prikbord, maar nu niet meer door de verbouwing boven! Maar ik zal snel op zoek gaan en dan zien we wel wat het wordt!De driehoekjes daarvoor moet ik eerst wat lapjes gaan vergaren, maar zal ook daar aan meedoen en kijk al weer uit naar eind september! Groetjes
Lida

Gonny zei

Leuke blokjes om te maken en te krijgen. Dan even stoeien hoe in elkaar te zetten. De winnaar zal het volgende weekend een mooie quilt kunnen tonen;-)
Ik zie uit naar de 'verplichte te gebruiken stofjes' quilts.

AnitaS zei

Leuke driehoeken. Ik ben benieuwd wat de dames van de lapjes maken.

LL-Ilse zei

Oh, spannend, ik ga (mag) dan wel niet mee, maar ik kijk al uit naar de quiltjes. Wat zal dat een bont geheel vormen. Ga je de mensen laten raden wie wat heeft gemaakt? Zou dat herkenbaar zijn? Bij sommigen zal dat zeker wel. Veel plezier ermee

Frederika zei

Wat leuk zeg. Op deze manier ga je eens over je eigen grens. Een heerlijke uitdaging om met hele andere kleuren te werkenIk kijk uit naar september.
Groetjes Frederika

Miranda zei

Wat een heerlijke uitdaging is het...mijn topje zit in elkaar, wat rest is het quilten...en het resultaat is verfrissend met die knalkleuren...nu alvast op zoek naar blauwe lapjes! Het kan maar klaar staan

Quilts van kippetje zei

Hallo Katrien!

Wat leuk om te zien wat jij maakt met de driehoeken! Ik ben er ook al een hele poos mee bezig maar had het figuurtje dat jij maakt nog niet bedacht! En dat terwijl ik wel een hele intercity quilt gemaakt heb. Dit is wat ik tot nu toe gemaakt heb van mijn driehoeken:

http://quiltsvankippetje.blogspot.nl/2012/04/charmante-halve-hexagonnen-3.html

Eenmaal op mijn blog vind je meer foto's onder de titel : charmante halve hexagonnen.

Zou ik een foto van jouw resultaat van de drie blokjes mogen plaatsen op mijn blog als voorbeeld van wat ik nog wil maken?
Uiteraard met vermelding van jouw naam en blog??

Groet,
Annemieke

mieke zei

De blauwe 3-hoekjes zijn leuk.
Ik ben wel benieuwd naar de opdracht met de 3 lapjes, wat daar allemaal uit tevoorschijn gaat komen.
grtjs Mieke

Guusje, zei

Wat een leuke opdrachten, de laatste lapjes zijn zeker een uitdaging ben erg benieuwd wat ervan gemaakt wordt.

Chris zei

Wat zal iedereen toch een plezier hebben met die uitdaging, vooral die laatste. Toch leuk om eens te werken met kleuren die je zelf nooit zal kiezen. Je zult wel heel benieuwd zijn naar het resultaat.