maandag 30 september 2013

Quiltweekend deel 1

Vrijdagmorgen met volgeladen wagen om José gereden om dan samen te vertrekken naar Nieuwkerke waar we ons 10de quiltweekend hadden.Even later kwam ook Inge en Hilde en Katrien C. toe om een handje toe te steken bij het klaarzetten.
Vanaf 13u30 werden de andere dames verwacht,sommigen waren er al iets vroeger. Plaatsje zoeken en de pret kon beginnen .Een weekend lang bezig zijn met onze hobby,wat bijkletsen,lachen en ook smullen.
Hier wat foto's.




 
Ik heb terug eentje gedubbeld,makkelijk met al die tafels daar.
 


 
De winnares van de loterijblokjes was José.Ze was er heel blij mee.
 


 
En weet je nog de challenge ? Deze werd gewonnen door Marion.Ook zij was daar blij mee.



 
En hier is de groepsfoto.Alleen ontbreekt onze kok Filip,die was al naar huis.
 


 
Bedankt aan Filip onze kok, Sarah hulpkok en iedereen die er was ,anders zou er geen quiltweekend zijn.

Morgen meer.

Update mysterie

Sinds januari ben ik samen met Inge bezig aan een mysterie uit de magic patch.En telkens de laatste van de maand geven we een update.Dus ook vandaag.Ik maakte mijn blokken op het quiltweekend.



Later meer over het quiltweekend ,moet nog foto's uitzoeken.

En voor de kerstruil kun je nog inschrijven tot en met 2oktober ,zie blogje daarvoor.

groetjes.

vrijdag 27 september 2013

Ja......

Ondertussen zitten we in Nieuwkerke voor ons 10de quiltweekend.Er zal weerom gewerkt,gelachen, gesmuld ,........worden.


Maar ook een beetje een verwenweekend.
Verslag volgt na het weekend.

zondag 22 september 2013

5 de Kerstruil

Hallo, net als de voorbije jaren organiseer ik terug een Kerstruil.Deze keer voor de 5de maal maar ook tevens de laatste.Dus als je nog even wilt genieten van dit doe dan gerust mee.





De bedoeling is dat je bij iedere letter van het woord KERST een geschenkje bedenkt. Dit betekent een pakketje versturen met daarin 5 geschenkjes voor je ruil-swap partner. Deze krijg je van mij toegewezen na de afsluiting van de inschrijvingen. De deelnemers worden gemengd ,dit wil zeggen dat je niet van de persoon terugkrijgt naar wie jij stuurt. Het pakketje moet ten laatste op 10 december 2013 op de bus gaan zodat het voor de Kerst aankomt en men er nog van kan genieten ook. Het bedrag in het pakketje ongeveer 15 euro zonder verzendkosten.
De geschenkjes mogen gekocht of gemaakt worden, wel vraag ik om er toch minstens eentje zelf te maken. Het moet niet persé met onze hobby te maken hebben, want wie vind het nu niet leuk om tijdens de kerstperiode geschenkjes te krijgen. En ik weet van de vorige jaren dat er heel wat creatievelingen onder jullie zijn.
Enkele voorbeelden bij de letters:
K : knoopjes ,kalender,kerst.....
E : engeltje,eierdopje,.....
R : rendier,rood lapje,....
S : speldenkussentje,snoepje ,servet ,sneeuwpop, schaartje,.....
T ; tijdschrift ,tasje ,thimble,.....

Er zijn zoveel dingetjes te bedenken.

Zo heb je zin gekregen om mee te doen ? Mail me dan met volgende gegevens : goed werkend mailadres , verzendadres, blog (zodat je partner even bij je langs kan komen piepen).
Inschrijven kan tot en met woensdag 2 oktober 2013. Enkele dagen erna krijg je van mij een partner toegewezen.
Ik hoop dat het even leuk zal worden als vorige jaren. Op 26 december 2013 houden we dan een Kerst-ruil blogdag .Mensen zonder blog kunnen mij altijd een foto doormailen met reactie en dan plaats ik die op mijn blog.
Alvast veel plezier aan degenen die meedoen.

donderdag 19 september 2013

De aankopen

Wat was het leuk om te snuisteren in al die winkeltjes.Je ziet ook eens iets anders dan bij ons en dat is zo fijn.Vooral Franse winkeltjes maar ook enkele Spaanse,Belgische en Nederlandse.

En dan de buit.Enkele leuke pakketjes,stofjes van bij Petra Prins voor een project dat ik volgend jaar wil starten.De 4 rolletjes zijn voor een hartenkrans.Een vingerhoedje en benodigdheden voor een schaarhangertje.En enkele lapjes voor de heb.
Verder nog enkele geschenkjes maar die staan uiteraard niet op de foto.Ik kan weer even verder LOL.


Fijne dag.

dinsdag 17 september 2013

St Marie deel 2

En wat kom je tegen als je van de ene naar de andere locatie wandelt ? Leuke dingen als je goed rond kijkt. De plaaselijke handelaars leggen mooie dingen in hun etalage.






En de winkeltjes hadden ook succes, maar mijn aankopen komen later.

Maar in dit winkeltje hadden ze hele leuke poppen en dieren. Allen te koop in pakket.Hier enkele ervan.






 
 
En dit kleintje wou ik jullie ook nog tonen.
 


 
 
En hoort dit nog thuis op een quilttentoonstelling ???Voor mij echt niet hoor.
 


 

maandag 16 september 2013

Terug uit St Marie

Donderdagochtend vertrok ik samen met José en Katrien C. richting Loppem waar we de bus konden opstappen richting St Marie aux Mines. Een mens kijkt er zo naar uit  ,maar wat gaan 4 dagen snel voorbij.


Voor op de bus had Brigitte een leuk werkje bedacht ,we moesten enkel 2 driehoeken in stof natuurlijk en wat naaispulletjes meebrengen,en 3 knoopjes om dit leuke bakje te maken,hier zie je er  enkele (oranje is van mij)



 
 
Rond 16 u zijn we ginds aangekomen en konden we nog enkele plaatsen bezoeken.En zo vulden we de volgende dagen ook met het bezichtigen van quilts.Wat mij opviel was dat er weinig traditioneel was maar heel veel art ,jammer.Echt te veel.Ook veel machinewerk.Maar toch mooie werken gezien hoor.
Hier enkele quilts die ik mooi vond,het waren er wel meer hoor maar kan ze niet allemaal plaatsen hé,heb ongeveer 300 foto's gemaakt.
 











 
En hier wat details van quilts.
 
















 
En hier wat specialekes.
 




 
 
Morgen ga ik verder,geniet alvast van deze .