donderdag 28 februari 2013

Update mysterie

We zijn alweer de laatste van de maand , dus tijd voor een update van de élegance vintage mysterie. Deze ben ik samen met Inge in januari begonnen en telkens de laatste dag van de maand doen we een update.
Deze keer maar 1 blok maar wel met wat werk hoor.Ik maak alle blokken met de hand en gebruik de stofjes 'petit odile' uit de moda collectie  Het blok ziet er uit als een mini quiltje ,maar dit zal het niet worden ,we gaan verder met het volgende blok,hopelijk krijg ik die op tijd af.


zondag 24 februari 2013

Reeks drie

De derde reeks blokjes van de temecula zijn klaar. Er zijn nog 2 reeksen te maken ,deze staan reeds op de site evenals de gehele quilt ,en ik moet zeggen dat ik hem wel heel mooi vind. Dus ik doe verder op eigen tempo,blokjes maken met de hand en geen geraas met de machine. Ik gebruik allerlei civil war stofjes .Ooit kocht ik een hele stapel 6" lapjes op ebay en daarvan worden er nu heel wat gebruikt.





Kijk maar even hier voor de gehele quilt.

Fijne zondag.

zaterdag 16 februari 2013

Tweede reeks blokjes

Ja ik loop wat achter met de blokjes ,maar ik was dan ook 2 weekends niet thuis en dan patch ik het meest.
Dit zijn de blokjes van de 2de week.

Ik heb nog geen gepaste stof gevonden voor de sashings.
Mocht je ook interesse hebben kijk dan eens hier,week 4 staat er sinds gisteren op en dan is het volgende week de laatste.
Fijn weekend.

zondag 10 februari 2013

Eerst UFO - weekend

Dit weekend vond ons eerste ufo weekend plaats ,van vrijdagmorgen tot zondag namiddag. Alleen om aan ufo's te werken,en er werd gewerkt hoor.
José werkte aan de applecore top die ze dan ook af kreeg en er haar eerste sier steekjes kon opzetten. Hilde ging goed door met haar NI, en tussendoor ook wat hexjes.

 Inge haalde haar atarashi boven en kon een heel stuk afwerken. Gudrun was in de ban van haar hexjes.
 Ik wilde nog de boordjes rond dit mini quiltje zetten.

 En dit was een eerste affo van José, ze moest nog enkel de bies tegennaaien.


Gudrun had al heel wat losse bloemetjes maar wilde nu toch al even een resultaat zien van wat bloemetjes aan elkaar,na wat puzzelwerk is dit al haar begin van een grote bloementuin.

 En de lekkernijen mochten ook niet ontbreken hé.

 Ook ik ben een heel eind opgeschoten met mijn quiltwerk.

We hebben er dus een super weekend opzitten,waar we nog even kunnen van nagenieten.Bedankt Hilde,José,Inge en Gudrun voor dit gezellige weekend.

maandag 4 februari 2013

Terug van weekendje uit

Zaterdag morgen zijn we voor een weekendje vertrokken richting Duitsland aan de Rijn. Maar eerst zijn we gestopt in Monschau,het laatste stuk moesten we wel de sneeuw trotseren.
Foto genomen vanuit de wagen.


 Dan verder gereden tot aan ons hotel in Sinzig. Lekker eten.En op zondag na een uitgebreid ontbijt wat rondgetoerd in leuke stadjes.

Het weer zat ons wel niet mee,ijsregen en nog veel wind ook,maar dat kon ons weekend toch niet kapot maken hoor.We kunnen er weer tegen aan.