zondag 30 september 2012

Het quiltweekend

Ja we verlangen er zo naar ,maar wat gaat een quiltweekend snel. Het is alweer voorbij. We hebben genoten en kunnen nu nagenieten en uitkijken naar volgend jaar, een feestjaar want dag is het de 10de keer dat het zal doorgaan.
Hier enkele sfeerbeelden.



Later meer want ik ben te moe om een heel verhaal te schrijven,heb wat slaapgebrek opgelopen .Maar je leest er wel meer over de komende dagen.

donderdag 27 september 2012

Tassen klaar voor het quilt-weekend

Morgen vertrek ik op quiltweekend in Nieuwkerke. Dit organiseer ik voor de 9de keer. Samen met 24 quilters gaan we genieten van onze hobby, er wordt ook veel bijgepraat ,gelachen,gesmuld en......
Dus mij tassen staan klaar, dit zijn enkel de tassen met mijn werken erin dus dit past wel in mijn wagen.





Van de rest neem ik maar geen foto want dit is veel te veel,kan zelfs niet allemaal in mijn autootje ,gelukkig heb ik nog iemand die een lading meeneemt. Want alles moet mee ,drank, groenten ,vlees ,beleg ,........Stel je maar voor ,boodschappen voor 25 quilters een kok en een hulp kokkin.
Maar ik geniet ervan hoor en zal blij zijn de groep terug te zien. Jammer moesten er 2 dames van de vaste ploeg afhaken. Dit geeft natuurlijk de kans om 2 mensen van de reservelijst een jaartje mee te nemen.

Morgenvroeg nog enkele bestelde boodschappen ophalen en dan vertrekken . Goeie reis aan de deelnemers.

Tot na het weekend
Fijn weekend



Oja,de aanmeldingen voor de kerstruil lopen goed binnen ,je hebt nog tijd tot 2 oktober om je aan te melden.Weet dat je pas bent ingeschreven als je mij je gegevens hebt doorgestuurd,zo niet ben je niet ingeschreven.

woensdag 26 september 2012

Bloemstuk

Het bloemschikken is ook weer van start gegaan. Deze namiddag konden we ons terug uitleven met allerlei groen en bloemen. De namen worden steeds vermeld maar dat kan ik niet onthouden ,wat voor mij telt is het resultaat en even een namiddagje er tussen uit.

We vulden 2 potjes.En ik vind ze heel mooi. hier zie je ze samen.

 En hier apart ,zo kun je ze nog beter zien.



Fijne dag nog verder.

zaterdag 22 september 2012

4 de Kerstruil

Hallo, net als de voorbije  jaren organiseer ik terug een Kerstruil.





De bedoeling is dat je bij iedere letter van het woord KERST een geschenkje bedenkt. Dit betekent een pakketje versturen met daarin 5 geschenkjes voor je ruil-swap partner. Deze krijg je van mij toegewezen na de afsluiting van de inschrijvingen. De deelnemers worden gemengd ,dit wil zeggen dat je niet van de persoon terugkrijgt naar wie jij stuurt. Het pakketje moet ten laatste op 10 december 2012 op de bus gaan zodat het voor de Kerst aankomt en men er nog van kan genieten ook. Het bedrag in het pakketje ongeveer 15 euro zonder verzendkosten.
De geschenkjes mogen gekocht of gemaakt worden, wel vraag ik om er toch minstens eentje zelf te maken. Het moet niet persé met onze hobby te maken hebben, want wie vind het nu niet leuk om tijdens de kerstperiode geschenkjes te krijgen. En ik weet van de vorige jaren dat er heel wat creatievelingen onder jullie zijn.
Enkele voorbeelden bij de letters:
K : knoopjes ,kalender,kerst.....
E : engeltje,eierdopje,.....
R : rendier,rood lapje,....
S : speldenkussentje,snoepje ,servet ,sneeuwpop, schaartje,.....
T ; teen ,tasje ,thimble,.....

Er zijn zoveel dingetjes te bedenken.

Zo heb je zin gekregen om mee te doen ? Mail me dan met volgende gegevens : goed werkend mailadres , verzendadres, blog (zodat je partner even bij je langs kan komen piepen).
Inschrijven kan tot en met dinsdag 2 oktober 2012. Enkele dagen erna krijg je van mij een partner toegewezen.
Ik hoop dat het even leuk zal worden als vorige jaren. Op 26 december 2012 houden we dan een Kerst-ruil blogdag .Mensen zonder blog kunnen mij altijd een foto doormailen met reactie en dan plaats ik die op mijn blog.
Alvast veel plezier aan degenen die meedoen.

zondag 16 september 2012

Op stap

Gisteren ben ik samen met Inge en José nog eens op stap geweest. We wisten van een tentoonstelling in Haaltert, dus meteen ook maar gezocht of er winkeltjes in de buurt waren en ja die waren er maar bij de eerste in Geraardsbergen stonden we al voor een gesloten deur. Jammer dat dit niet op haar site stond. Dan maar naar Ninove gereden waar ook een mooie winkel is namelijk " 't dreefhuys". Na deze te hebben bezocht eerst de maagjes vullen en dan richting Haaltert. Leuke werken gezien.






Maar na dit te hebben gezien was het nog te vroeg om huiswaarts te keren dus besloten we om nog naar Brugge te gaan maar uiteindelijk zijn we daar moeten wegrijden wegens enorme drukte ,geen parkeerplaatsje en straten die afgesloten waren ,blijkbaar was daar iets te doen. Dan maar richting huis tot we toch nog besloten om even af te rijden in Nieuwpoort. Terrasje gedaan en dan even langs de hobbywinkel. We hebben er weer een toffe dag opzitten en hebben alweer wat flink afgelachen.
Dit zijn mijn aankopen van de dag.

Fijne zondag !!!

zondag 9 september 2012

Bloemen sierkunst

Sinds donderdag vind er in Koksijde een  bloemen festiviteit plaats.En vandaag ben ik er even langs geweest. Prachtige bloemstukken staan er tentoon gesteld. Allen gemaakt door meester floristen, er zijn zo'n 8000 snijbloemen in verwerkt. Voor het gemeentehuis staat er in iedere strandcabine een pracht van een bloemstuk. Dit alles kun je nog gaan bezichtigen tot morgenavond.
Hier enkel plaatjes. Heel mooi om zien.










vrijdag 7 september 2012

Zonnige bee

Het was weer zover , de eerste bee na de zomerstop,en wat voor eentje. Eentje met veel zon zodat we buiten konden zitten. Heerlijk was het. We waren met zijn tienen.We kregen onverwacht bezoek van Lut.
Er werd hard gewerkt. Inge is klaar met haar antieke top maar dat zal ze zelf wel laten zien. Anderen waren bezig met leuke werkjes. Altijd leuk natuurlijk. Hexjes, stitcherie, hoedjes,Ni ,........



maandag 3 september 2012

Mijn aankoop

Gisteren was het in ons dorp de jaarlijkse rommelmarkt. En daar loop ik wel graag even door. Mijn oog viel op dit mooie machientje.

Vroeg meteen naar de prijs ,want ik dacht dat ze er toch wat gingen voor vragen. En wonder boven wonder kon ik het kopen voor een prikje want het staat in hun weg.Natuurlijk weet ik daar geen prijzen van.Jullie een idee ?
En nu is dit machientje in mijn bezit. Volgens het serienummer is het eentje van 1913,dus bijna een eeuw oud en nog mooi. Het zal een leuk plekje krijgen.

zaterdag 1 september 2012

4 de ufo - bee

Vandaag hadden we terug onze ufo bee en dit voor de 4de keer,en er wordt goed gewerkt. Al is het op deze foto niet echt te zien. Deze keer werden we bij Inge uitgenodigd .En Inge vroeg aan hare Filip om voor ons te koken.We kregen een heerlijke pastasalade en een verfrissend dessert.


Maar nu de werken. Inge gaat goed vooruit met de antieke, José had quiltwerk meegenomen. Hilde ging verder met de NI en Gudrun maakte blommekes.
En ik had weer 2 oudjes mee.
Aan deze moest nog één rijtje gezet worden, die was reeds gespeld ,dus maar meteen gedaan. Het is een miniquilt van een charmpakketje.
De andere die ik mee had waren flying gees. Het begon als een machinale cursus in okt.2000,dus alweer een oudje.Alle blokjes werden met de machine gemaakt wat niet echt mijn ding is. En toen bleef ie liggen bij het in elkaar zetten, het klopte volgens mij niet dus aan de kant gedaan. En ik was er al eens aan begonnen om de blokjes met de hand aan elkaar te zetten en zo heb ik hem weer uitgehaald om mee te nemen naar de ufo bee. Daar heb ik één rij kunnen maken, er zijn er nu 3 klaar nog 2 te gaan, wordt dus vervolgt. Wat een ufo bee niet allemaal teweeg brengt hé.





Inge bedankt voor de fijne ontvangst en Filip voor de heerlijke maaltijd.