maandag 30 juli 2012

een affe top

Ja sinds zaterdag is deze uiteindelijk na al die jaren in elkaar gezet. Begonnen in 1999 en nu 13 jaar later een affe top. Nog eentje op de stapel van affe tops.Ik durf het aantal hier niet neer te pennen. Want binnenkort komt er nog eentje bij. Maar daar later meer over.


zondag 29 juli 2012

Bee bij Carine

We werden vandaag bij Carine uitgenodigd voor een bee. En wat een verwelkoming, keurig gedekte tafel met op ieder plaatsje een prachtig huisje voor iedere aanwezige.Leuk hé. Bedankt Carine.


Een aperitief werd ons aangeboden met versnapperingen. Daarna een heerlijk koud buffet. Jammer, ben vergeten er een foto van te maken. We werden echt verwend.
En daarna heerlijk patchen en tatteren in een zalige ruimte waar zoveel te zien was. In de namiddag nog verwend met koffie en koekjes en daarna nog een ijsje.




En ik heb er terug een affe top bij maar dat zie je dan in een volgend blogje want ik moet hem nog uitstrijken.

Nog een fijne zondag !!!

vrijdag 27 juli 2012

Loterijblokjes

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten organiseer ik dit jaar voor de 9de keer een quiltweekend. De deelnemers krijgen elk jaar de opdracht om loterijblokjes te maken,geheel vrijblijvend ,niets is verplicht. Maar de meesten doen wel mee. Dit jaar een heel makkelijk blokje. Hier 2 voorbeeldjes. De blokjes zijn afgewerkt 2 inch en er wordt gevraagd een licht en donker stofje te gebruiken. Bij 4 van deze blokjes krijgen ze dan een nummertje waarmee ze dan alle blokjes kunnen winnen. De lapjes die ze gebruiken moeten allen verschillend zijn.



En dit heb je al bij 16 blokjes ( dit zijn de mijne).
Zal een hele leuke srapquilt worden denk ik toch.

Fijne dag verder.

zondag 22 juli 2012

Eindelijk...

Vandaag wilde ik mijn friends swap afwerken en daarvoor had ik de naaimachine even nodig. Niet mijn favoriete ding. Maar ik kon niet anders. daarvan kan ik natuurlijk nog niets laten zien.
Maar dan dacht ik ,de machine staat nu toch uit en ik had 2 miniquilttjes liggen die nog een bies nodig hadden. dus dat dan maar meteen gedaan. Door de ufo bee ben ik deze gaan quilten. De rest volgt nog wel eens.

En deze namiddag buiten de biesjes tegen genaaid.En zo heb ik 2 kleine affo's erbij. 't Zijn wel kleintjes maar de stapel is toch even gedaald.


 Verder kom ik niet veel aan patchen toe. De woonkamer krijgt een opknap beurt en alle kasten moeten geledigd worden en afgebroken. Papier eraf ,schilderen en wachten op de nieuwe meubels.Hoop toch af en toe een steekje te maken tussendoor.

zondag 15 juli 2012

Ufo - bee

Gisteren hadden we terug onze ufo - bee. Deze keer bij José. En we hebben goed gewerkt. Ik nam mijn teruggevonden ufo mee die ik in mijn vorig blogje liet zien. Zette de 3 rijtjes aan elkaar en maakte de boorden (die waren reeds geknipt ). Dus ik sta al een een eind verder met deze ufo.

José quiltte aan haar aussie, Hilde maakte NI blokjes. Inge zetten een boord aan de antieke en Gudrun ging verder met haar hexjes.


Inge showde haar CWD ,deze kun je hier zien. Ook toonde ze haar antieke. José showde ook wat werken.
Dames bedankt voor het gezelschap ,José bedankt voor de ontvangst,lekkere maaltijd en heerlijke taart.
Op naar de volgende ufo bee die nu al in onze agenda's staat.

vrijdag 13 juli 2012

Nog een ufo

Bij het opruimen ben ik deze ufo tegen gekomen. Begonnen in maart 1999 als een mysterie quilt. En dan blijven liggen ,dus dit is wel al een oudje maar ga hem toch proberen af te maken..Twee rijtjes waren reeds aan elkaar gespeld ,en dan moet het derde er ook nog aankomen. De boord ligt al geknipt maar moet nog gemaakt worden. Misschien neem ik deze morgen wel mee naar de ufo-bee.


zaterdag 7 juli 2012

Diamanten

Sinds de vorige ufo - bee zijn er 4 diamanten bij gekomen wat mijn totaal nu op 25 brengt. En dat door onze ufo bee's. Volgende week is er terug zo'n bee. Of ik weer aan de diamanten zal werken weet ik nog niet. Bij het opruimen kwam ik nog een oude ufo tegen waarvan de rijtjes nog aan elkaar moeten gezet worden.We zien wel .Ufo's genoeg. Ik probeer dit jaar niets nieuws meer te starten met uitzondering van dingen voor een ruil ,maar dat zijn dan ook kleinere werkjes.

Fijn weekend !!!

zondag 1 juli 2012

Naaidoos

De rommelmarkten zijn weer in volle gang ,elk weekend kun je wel ergens eentje gaan bezoeken. Zaterdag ben ik naar deze in Veurne geweest, dus niet zover hier vandaan. En of ik iets zoek ? Niets speciaals eigenlijk,ik loop daar graag eens rond en wie weet zie ik wel iets dat ik niet kan laten staan.
Deze keer kon ik het niet laten om deze leuke naaidoos voor een prikje te kopen.
Is ie niet leuk ? Kun jij daar aan weerstaan ? LOL. Mooi uitgesopt en nu kan ik het opvullen. weet nog niet waarmee ,maar het staat zo leuk ook al is ie nog leeg.



Fijne zondag !!!