donderdag 23 februari 2012

Nog een blok verder

Ondertussen nog een blok verder met de "Snow days". Het blijft leuk om doen.
Ook werden er al 3 stitcherie blokken uitgetekend, daar kan ik nu ook aan beginnen.Zal wel een heel werk worden hoor.Maar dat zien jullie dan wel later .


Maar eerst ga ik er een weekje tussenuit , ik ga even op de latten staan.
Enkele huisjes zijn geknipt om mee te nemen , en voor de thuisblijvers is ook alles geregeld.
Tot de volgende keer hé .
Als het internet daar lukt kom ik misschien wel eens op bezoek .

dinsdag 21 februari 2012

11 en 12

Hier geen grote bouwprojecten ,tussendoor af en toe een huisje maken vind ik best leuk. En dat moet het ook blijven. Je moet er blijvend plezier aan beleven om lapjes uit te zoeken , uit te tekenen en te knippen om ze daarna met plezier in elkaar te patchen.
En zo kom ik nu op 12 huisjes.



En de 12 huisjes staan ook al leuk aan elkaar.


Ondertussen zijn er ook al enkele nieuwe huisjes geknipt voor tussendoor.
Fijne dag !!!

zaterdag 18 februari 2012

Blok verder

Ondertussen is er nog een blok klaar van de " snow days "quilt. Leuk om aan te werken. Maar nu moet er weer getekend en geknipt worden. Ook moet er een stitcherie uitgetekend worden ,een werkje voor dit weekend.


Mijn hart voor de hartenruil is ook klaar ,deze gaat maandag op de bus.Ik kan het hart nog niet laten zien wel houden we een hartenruil blogdag op 7 maart ,dus nog even geduld.

Fijn weekend.

dinsdag 14 februari 2012

Laatste 2 blokken

Ja ,dit zijn de allerlaatste losse blokken die ik jullie laat zien. Alle 121 blokken zijn nu klaar.Onze eerste blokken werden getoond in oktober 2008 ,al een hele tijd geleden hé.

Het voorlaatste blok werd " Poor Columbia".

En als laatste blok "present deplorable state".







Nu kunnen alle blokken in rijen worden gezet,al vele hangen aan elkaar , maar dan komt nog rijen aan rijen zetten. En dat zie je dan de volgende keer ,dan zal er waarschijnlijk al een heel deel aan elkaar zijn. Maar sashings moeten nog eerst geknipt worden.
Straks even langs bij de andere dames.

zondag 12 februari 2012

Het begin is er

Zoals je kunt lezen in mijn blogje van 5 feb .ben ik een nieuw project gestart. Het begin is er dus . Deze blokken behoren tot het eerste blok van het project er moet wel nog een deel stitcherie bij  ,maar daar ben ik nog niet aan begonnen. Vandaag probeer ik nog enkele blokken voor te bereiden om dan dinsdag te kunnen meenemen naar onze bijeenkomst.


Ondertussen is ook mijn garen binnen gekomen voor de stitcherieblokken. Een Japans overloopgaren van Lecien.

vrijdag 10 februari 2012

Mini - Bee

Normaal gezien was er vandaag bee in Poperinge maar omdat onze vertrouwde plek in verlof was hebben we dan maar op uitnodiging van Inge een mini- bee bij haar thuis gehouden. Dus toch naar Poperinge.
 Inge zorgde voor een heerlijke kaasschotel , daarna nog een stuk taart,die José deze morgen had gemaakt zen maar kletsen ,tot we ook onze naaispulletjes bovenhaalden. Toch hebben we wat steekjes geplaats hoor.
'T was weer super gezellig. Bedankt Inge voor de uitnodiging.

Mooi borduurwerk van Hilde.

 Inge met de vingerhoedjes.
 Gezellig samen.

woensdag 8 februari 2012

Huisje 10

Nu en dan ga ik nog door met een huisje ,leuk als tussendoortje of ergens naartoe mee te nemen.
Hier is dan huisje 10.


.De vorige 9 huisjes staan aan elkaar ,al een leuk miniquiltje.


Op naar het volgende.
Fijne dag !!!

zondag 5 februari 2012

Op uitstap

Ondanks het wat minder goeie weer zijn we toch vertrokken richting Harelbeke en Kuurne. In Harelbeke waren er opendeurdagen in Patchworkstudio. Mooie werken gezien en de winkel ook bezocht voor lapjes natuurlijk.
Dit is een nieuw project dat ik wil starten .


Lapjes had ik niet in voorraad om deze quilt te maken ,toch niet in de kleuren die ik wou. Dit is het geworden ,een reeks japanse lapjes en voor de de stitcherie een Kaufmann. Nu alleen nog op zoek naar overlopend garen in die kleuren.
Daarna reden we door naar Kuurne, niet zo veraf hoor . Daar was er een tentoonstelling naar aanleiding van het 10 jarig bestaan van "the samplers" ,ook daar heel wat moois gezien. Hier een collage van onze uitstap.


Fijne zondag !!!

donderdag 2 februari 2012

Huisjes

Al mijn CWD blokjes zijn sinds gisteren klaar ,nu kan ik gaan beginnen met samenvoegen ,maar meer daarover de 14de hé.

Ondertussen werk ik af en toe eens aan een huisje. Enkel met scraps worden de huisjes ( nu 9 ) gemaakt.

En dan een heel ander huisje, in sommige ruils kreeg ik ook wel eens lapjes dat ik dacht wat ga ik daar mee doen, dus deze belanden dan ook in de scrapdoos. En daar heb ik nu al een huisje van gemaakt , een fel huisje. Maar wel leuk