vrijdag 23 december 2011

Kerstgroet

De donkere dagen zijn weer gekomen,
Mensen lopen weer te slepen met hun bomen.
De kerst is voor iedereen een beetje dromen,
Dromen over vrede, liefde en gezelligheid.
Laten we met zijn allen denken aan de goede tijd.
Laten we wensen voor ieder wat wils,
En dat kerst een feest mag worden,
Zo als ieder persoon dat zelf wilt.

woensdag 21 december 2011

Variahex

Ondertussen zijn er terug 3 blokjes bijgekomen ,mijn totaal staat nu op 21 blokjes. er komen er nog enkele bij en dan zullen ze aaneen gezet worden. Het zal dus geen mega quilt worden maar dit had ik al in het begin gezegd.

En voor de tussenblokjes zal het de medium grijze worden uit mijn vorig blogje van de variahex. Dus deze kan ik ook al beginnen knippen, als ik even tijd heb LOL. Ik ben momenteel wat huisjes aan het voorbereiden. Maar dat zien jullie pas in het nieuwe jaar.

zondag 18 december 2011

De restjes staan klaar

Ja ook ik heb me aangemeld om huisjes te bouwen. Alleen gaat het mij niet lukken om elke dag eentje te maken ,we zien wel hoever we gaan komen. Ik heb het patroontje wel iets groter gemaakt ,een huisje van 10 cm ook nog klein hoor.Heel wat restjes zitten al in een doos en er zullen er nog bijkomen, heb nog niet alle dozen nagezien . De lucht wil ik steeds in het blauw maken en voor de venstertjes een heel licht kleurtje. Voor de rest héél scrappy. En ik ga er zelfs eentje maken in zwart-wit, nog restjes genoeg van de vingerhoedjes.
Een echt virus waait weer over blogland heen, aan allen die meedoen heel veel plezier ermee en dank aan Jeanneke voor het patroontje en het virus.

zaterdag 17 december 2011

Kerstbee

Naar jaarlijkse gewoonte hadden we gisteren terug onze Kerstbee. En daar komen meer mensen naar toe dan de andere bee's ,we hadden zelfs bezoek uit Nederland. Judithe en Miranda waren samen eens afgekomen, leuk hé.Het was weerom gezelligheid troef en als kleine kinderen ooo zo benieuwd wat er in ons pakje zou zitten.



De pakjes werden onder de kerstboom gelegd en Hilde plaatste er een nummertje op. We kregen van haar dan ook een doosje met daarin wat snoep en de kalender voor volgend jaar en op de onderkant stond dus een nummertje. Later op de dag konden we dan ons pakje nemen en openen. In Mijn pakje zat een mooi boek van Kaffe Fasset. en ik kreeg nog extra kadootjes van Inge,carine en José. Bedankt hoor.
Aan allen die er waren bedankt voor de fijne dag.

donderdag 15 december 2011

Kerststuk

Deze week nog eens tijd gevonden om te gaan bloemschikken. Deze keer thema Kerst.
En dit kon ik naar huis meenemen. Een tafelstuk staat nu te pronken op de salontafel.

woensdag 14 december 2011

Weer 2 blokjes erbij

Ja we zijn alweer de 14de van de maand ,de laatste update voor dit jaar. Ik heb terug 2 blokje gemaakt.
De eerste : "gloomy prospects"

Daarna volgde "Victuals".


Deze twee blokjes zitten ondertussen in rijtjes vast ,nu kon ik rij 1 en 2 aan elkaar zetten.



Dit gaat tussendoor ook verder gaan want ik moet nog slechts 6 blokken maken. Het einde van de blokken is echt wel in zicht ,maar daarna is er nog heel wat werk aan.
Straks even kijken wat de andere dames gemaakt hebben voor deze update.

zaterdag 10 december 2011

Sneeuwmannetjes

Zoals jullie weten hou ik veel van sneeuwmannen ,liever dan kerstmannen want de sneeuwmannetjes kunnen veel langer blijven staan. Dus ze mochten terug uit hun doos om een tijdje bij ons te vertoeven. Ze kregen alvast een plaatsje. Staan of zitten ze niet leuk ?

vrijdag 9 december 2011

Kijk eens....

wat ik bij thuiskomst van het werk op de tafel vond. Een groot pakket ,dit kon niet anders dan van de Kerstruil zijn. Vlug het pakket open gedaan want ik kon niet wachten ,en kijk eens wat een leuke pakjes er tevoorschijn kwamen..
Moet je die poppetjes zien die aan ieder pakje hangen,zo leuk.
En de inhoud van de pakjes,ik ben nogal verwend door Jannie maar daar geniet ik nu van ,jullie moeten nog even wachten tot 26 december want dan is het Kerstruil-blogdag. Alvast bedankt Jannie.




dinsdag 6 december 2011

Variahex

Eerst en vooral dank voor de beterschapswensen. Het gaat al heel wat beter ,geen pijn meer maar wel moe,zal wel van de pillen zijn.
Op de bee had ik 3 blokjes gemaakt van de variahex. Het totaal staat nu op 18 blokjes.

Ik heb ze nog even op een lichtgrijze marble gelegd en op een iets donkere grijze.


Fijne dag verder.

zaterdag 3 december 2011

Bee met een staartje

Gisteren hadden we weerom een gezellige bee in Poperinge .Met een heerlijke dessertbord erbij.


En zie je die rode tasjes ??? dit kregen we allen van Carine ,een leuke verwennerij. Bedankt Carine.

Maar de super dag eindigde niet zo plezant, ik was al bijna de hele namiddag verveeld bij het ademhalen.En s'avonds zouden we naar de bingo gaan ,maar inplaats daarvan zat ik eerst bij de huisarts en daarna op spoed. allerlei testen en foto's en echo's werden genomen met als resultaat dat ik in de kliniek  moest blijven. Medicatie en baxters kreeg ik ,gelukkig mocht ik vandaag rond 14u terug naar huis.Een longvliesontsteking was de oorzaak, pijnlijk moet ik zeggen ,nu nog enkel wat medicatie en wat rust en zo zou het moeten lukken.

Fijn weekend.