zaterdag 26 november 2011

Variahex

Intussen heb ik er terug 3 blokjes bij,het blijft nog steeds leuk om maken.


Momenteel heb ik dus 15 blokjes en dan begin je al eens uitkijken welke stof er zal tussenkomen. Zwart,zoals hierboven,zal het niet worden . Proberen met rood , ik had nog een stuk rode marble van moda liggen Misschien is dit wel mooi ,alhoewel het volgens mij nog niet het goede rood is . Maar toch even proberen.


Denk wel dat het een rode stof gaat worden . Wat denken jullie ?

Fijn weekend !!!

donderdag 24 november 2011

Naaldenmapje

 Eerst en vooral dank voor de vele leuke reacties op mijn vingerhoedjesquilt.

Vorig jaar kreeg ik dit pakketje als kerstgeschenk van Inge. Ze weet dus dat ik van sneeuwmannen hou.


En ja het moest er eens van komen dat ik het ging maken hé. Dit is het resultaat. Leuk hé.

 Voor de neus zat er een oranje stofje bij maar ik heb het ook met vilt gedaan zoals de rest.
Mocht je deze leuk vinden het is een pakketje van bij Ellen.

zondag 20 november 2011

Vingerhoedjes-top klaar

Maar hoe begon het alweer ? Eind vorig jaar werd er op de hoppequiltersbee gevraagd of er kandidaten waren om een one-patch quilt te starten . En ja hoor er waren er enkelen die het wel wilden doen, de meesten kozen voor de vingerhoedjes naar een idee van supergoof , de ene zijn hoedjes al groter dan de ander en de kleuren ook al zo verschillend. En ik koos voor zwart - wit met een beetje variatie.
En zo begon ik er dus aan in het nieuwe jaar, al gouw zaten 70 hoedjes aan elkaar.
Later deed ik ze mee op een rol naar de bee.
 Maar de rol werd alweer vlug te klein. Hier 420 hoedjes aan elkaar.
 En ik kreeg er nog niet genoeg van want er kwamen van overal lapjes binnen. Hier ben ik bijna op de helft 1050 hoedjes.
En we gingen maar door ,deze keer wat zon om de foto te nemen,goed hé. Hier zijn we aan 1935 hoedjes.
 En ja dan zijn we er bijna hé . Maar eerst nog dit ,bedankt aan alle dames die me wat zwart-witjes bezorgden , dankzij jullie heb ik een grote variatie in stofjes , dit gaat van effen tot gestreept ,ruitjes ,bloemetjes,schaartjes ,vlindertjes,broderietjes ,stipjes,cijfertjes,lettertjes,diertjes en ga zo maar door. Ik had er geen benul van dat er zo'n variatie was toen ik eraan begon.
Dus dames een deeltje van jullie zit in mijn quilt verwerkt en dat voelt zo fijn aan.


En eerlijk waar ik ga het missen om hoedjes aan elkaar te zetten want dit nam ik altijd mee naar de bee. Er moet dus iets anders gezocht worden.
Maar hier is ie dan de vingerhoedjes top . 2205 stuks ,1m40 breed ,1m95lengte een mooie maat vind ikzelf.

En ja nu volgt eigenlijk een werkje waar ik niet zo van hou ,dubbelen en quilten. Maar hoe quilt je nu zoiets ?Ik dacht aan cirkels. Wat denken jullie ???

zaterdag 19 november 2011

Zonnedekens

Vandaag ben ik samen met Katrien C.wat gaan helpen om wat zonnedekens af te maken. Deze zijn bedoelt om aan ernstig zieke kinderen  te geven.

Er werd goed doorgewerkt. Hier zie je Marleen en Inge v.H. aan het werk.
 En tegen 15 u waren deze quilts allemaal voorzien van een bies. Ook werden er nog blokken gemaakt en getekend.


Hier en hier lees je meer over de zonnedekens.

woensdag 16 november 2011

Gewonnen

Kijk eens wat er deze morgen in mijn brievenbus zat. Een pakketje van Marianne van ikorniquilt . Ze had een give-away naar aanleiding van het 1-jarig bestaan van haar webwinkel. En ik werd er uitgetrokken als winnaar.Het is een mooie kerstster met middenin een borduurtje. Moet nu nog leren borduren LOL. Ik ga het quiltje zeker maken al zal het niet meer voor deze Kerst zijn.
Bedankt Marianne.

maandag 14 november 2011

3 blokjes erbij

Ja we zijn alweer de 14de van de maand, wat gaat het toch snel hé.
Deze keer heb ik 3 blokjes gemaakt wat mijn totaal op 113 blokjes brengt. Dus nog 8 te gaan ,het einde komt nu echt wel in zicht. Alle blokjes kun je weerzien als je op de boeken klikt in de linker kolom.

Ik ben begonnen met "Wretchedly cold weather"


Daarna kwam "march to winters quarters"aan de beurt.


Om te eindigen bij "almost home".


Dit zijn 3 blokjes uit het love lettre boek. Zoals jullie weten maak ik blokjes uit beide boeken omdat ik niet van plan ben om 2 zo'n quilts te maken.
Straks even een rondje maken bij de andere dames, benieuwd hoeveel blokjes zij hebben gemaakt.

vrijdag 11 november 2011

Varia-hex

Ondertussen zijn er weer 3 blokjes bijgekomen ,wat mijn totaal op 12 blokken brengt. Ik heb er ook nog wat uitgetekend voor de volgende reeks.

En wat ga ik doen in het lange weekend ? Werk maken van de kerstruil ,maar daar ga je even niets van zien.
Wat gaan jullie doen ?

dinsdag 8 november 2011

Laatste hoedjes

Dit zijn echt wel de laatste hoedjes die ik geknipt heb. Zal het wel missen hoor ,maar ben nog niet klaar hé. De rijtjes moeten nog gepatcht worden en dan moeten ze nog aan de grote lap, dus ik kan er nog van genieten.

zondag 6 november 2011

Op uitstap

Gisteren ben ik samen met José op uitstap geweest. Eerst naar Aardenburg, daar vond een hobbymarkt plaats en we wisten dat Carine er was met hele mooie spulletjes. Het was niet zo'n grote bedoening maar wel eens leuk.
Van daar naar Sluis was niet zover,dus daar even door de winkelstraat gelopen en een hapje binnen gespeeld. Om dan door te rijden naar "De Lander" . En wie kwamen we daar tegen ? Inge V H. dat was een verrassing, ze was er voor de bee maar dat wisten wij niet hé, dus even gekletst en wat rondgekeken. En wat waren er weer leuke dingen te zien, nieuwe kerst patroontjes en pakketjes , maar bij mij bleef de portemonnee dicht ,heb nog wat dingen liggen die eerst eens af moeten geraken.
En op weg naar huis zei ik tegen José van het is nog niet zo laat hé , zouden we nog even binnen springen op de hobbybeurs van Koksijde ? En ja hoor daar ook nog even langs, nieuwe locatie die ook veel meer volk trekt. Vandaag is het ook nog open.
Dus je ziet , ons dagje was weer gevuld.Nog even nagenieten.

Fijne zondag !!!

donderdag 3 november 2011

De kaap van 2000 bereikt

Eerst en vooral,de halloweendropping was een enorm succes. Er waren 760 deelnemers en we hebben de inschrijvingen moeten afsluiten,dus eigenlijk gingen er nog meer zijn. Jammer genoeg had ik mij fototoestel vergeten en kreeg ik er nog geen enkele foto te zien.

Maar nu die kaap van 2000 hé, ja er zijn terug 4 rijtjes vingerhoedjes bijgekomen en het totaal staat nu op 2115 stuks. Nog enkele rijtjes en dan zal ie echt groot genoeg zijn.