maandag 31 oktober 2011

Happy Halloween

Straks gaan we weer alles klaarzetten voor de halloweendropping van deze avond. Parcours wordt uitgezet, zaal versierd, eet en drank tentjes versieren,.....Dus alles in gereedheid brengen.En met dit goeie weer zal er wel weer heel wat volk op afkomen net als vorige jaren rond de 500 deelnemers.
Deze plaatjes zijn niet zo eng , maar de griezels voor deze avond dat zal wel iets anders zijn. Happy Halloween. Wie griezelt er nog meer ?.

zondag 30 oktober 2011

Variahex

Wat blijft het leuk om deze blokjes te maken. Er zijn 4 blokjes bijgekomen en enkele zijn geknipt.


Mijn totaal komt zo op 9 blokjes.Ik ga er zeker geen zwarte driehoek tussen plaatsen dat zie ik nu al. Dus later eens proberen met wit of rood.



Nog een fijne zondag verder.

vrijdag 28 oktober 2011

Hoppequilters-bee

Het was weer zover, vandaag was er terug bee in Poperinge, iets wat ik eigenlijk niet wil missen. Er werd hard gewerkt , gelachen, gesmuld en gekletst. Vingerhoedjes werden aan elkaar gezet maar ook varia hexen,kleine hexjes en nog zoveel meer. Afspraken gemaakt voor een volgende uitstap, wat wil je nog meer.Bedankt aan de aanwezigen voor deze leuke dag.







woensdag 26 oktober 2011

Terug....

van enkele dagjes vulkan-Eifel gebied in Duitsland. En met zo'n mooi weertje, heerlijk om te wandelen. Leuk plaatje genomen in Monschau.
En wat te denken van deze pracht aan herftskleuren. Prachtig vind ik het.


Op de terugweg zijn we nog gestopt bij een museum van oude poppen en kerststallen vanover de hele wereld. Heel mooi om zien.

Wat te denken van deze minietjes ?

Mocht je daar in de buurt zijn dan moet je dit zeker eens bezoeken.
En ja wie Duitsland kent weet ook dat daar de kerst uitbundig gevierd is ,en dezer tijd van het jaar vind je er al volop spulletjes om te versieren, dus voor mij de gelegenheid om naar sneeuwfiguren te zoeken, want daar vind ik er steeds leukere dan bij ons. Met deze ben ik terug naar huis gekomen maar ze moeten nog even wachten om uitgestalt te worden.
Leuk hé.

zaterdag 22 oktober 2011

Nog 3 variahexen klaar

Ik kon het ondertussen niet laten om wat variahex blokjes te knippen en te patchen. Tis zo leuk om doen. En zo heb ik er terug 3 blokjes bij.
Zo staat het totaal op 5 blokjes.

Ik ga er geen grote quilt van maken , maar hoeveel blokjes het zullen worden weet ik nog niet, we zien wel.

Fijn zonnig weekend !!!!

dinsdag 18 oktober 2011

1935 zwart-witjes

Er is weer eens een stukje bijgekomen aan de vingerhoedjes. Vier rijen staan er weer aan en dat brengt het totaal op 1935 vingerhoedjes, de kaap van 2000 is in zicht.

zondag 16 oktober 2011

Gelukt op 10 minuutjes tijd....

Ja hoor het is gelukt om de sjaal op 10 minuutjes tijd te maken, wat een luxe. Zou meteen een ander kleurtje willen maken maar heb geen wol meer.LOL.Gewoon een ketting haken met de vinger zoals je het met een haakpen zou doen.
Daarna dubbelvouwen en dan kan ie zo rond je nek. De wol is superzacht.

Super hé. de wol is van Katia "aloha". Benieuwd of er nog dames deze wol ter hand zullen nemen.LOL.

zaterdag 15 oktober 2011

Een dagje op stap

Vandaag zijn we naar Edingen geweest waar de Belgische quilttentoonstelling plaats vind ,nog tot morgen.Enkele mooie dingen gezien ,maar na een uur hadden we het gezien.



Dan maar afzakken naar de winkeltjes. Hele leuke dingen gezien maar de beugel bleef dicht tot op het eind. En wat koop je in een quiltwinkel ??? Wol om een sjaal te maken ,niet te breien maar wel vingerhaken en in 10 minuutjes heb je een sjaal. We zullen zien hoelang ik er over doe. LOL

Na de winkel eventjes op het uurwerk gekeken en het was nog veel te vroeg om naar huis te gaan dus reden we nog naar Ninove waar een mooie quiltwinkel is 't Dreefhuys .Daar kocht ik nog een quilthangertje.
En op de terugweg zijn we nog afgereden in Brugge om naar de Lander te gaan, ook zo'n mooie winkel, daar een pakketje gekocht maar laat het nog even niet zien.
We hebben er dus weer een fijne dag opzitten.

Fijn weekend nog verder.

vrijdag 14 oktober 2011

Maar één blokje

Deze keer is er maar één blokje bijgekomen. September was een drukke maand vandaar dit enige blokje.Het totaal staat nu op 110 blokjes.Nog een duwtje en het einde is in zicht.
Je kunt alle blokjes nog eens nakijken als je op het boek in de linkerkolom klikt. Ik maak blokjes uit beide boeken.

Deze keer heb ik " Declaration of war "gemaakt.

Straks ga ik een rondje maken bij de andere dames.

donderdag 13 oktober 2011

Klosjes ???

Indertijd was ik ook besmet met het klosjes virus net als zovelen. Dit hadden we te danken aan supergoof,
het was leuk om elke zaterdag de klosjes te showen die we in de loop van de week gemaakt hadden. Jammer genoeg is de mijne nog steeds niet gequilt. Ik maakte hem in civil war stofjes.

woensdag 12 oktober 2011

Kan er nog een project bij ???

Eigenlijk zou ik dan denken van NEE . Maar dit project stond al een tijdje op mijn wenslijstje . En gisteren zijn onze bijeenkomsten hier in de buurt terug gestart met als thema ( niet verplichtend,want vrij werk kan ook ) de variahex. Dus de verleiding was groot .En dus heb ik besloten om ermee te starten. Hoe groot ? Dat weet ik nog niet je kunt altijd stoppen hé. Heb geen lapjes gekocht want ik heb nog heel wat liggen en deze zal gemaakt worden in zwart - wit met een tikkeltje rood. Voorlopig zal ik er enkel aan werken op die bijeenkomsten en dan later kan het ook makkelijk mee naar een bee.

De eerste 2 blokjes zijn dus al klaar ,het begin is er dus.

En nu snel verder met mijn CWD blokje want vrijdag is er alweer een update.

zaterdag 8 oktober 2011

Een week geleden....

zaten we nog op het quiltweekend in het zonnetje. En vandaag is het echt herfstweer. Maar waar werd er aan gewerkt in het weekend ?
Ik deed nog even verder met de vingerhoedjes en mocht uit de stapel stofjes van Miranda nog wat stukjes knippen.
Ik wilde ook de apple-cores proberen op de wijze van Sue Dailey, dus met de lijmpen, en moet zeggen voor deze mal een prima keuze. Helemaal in herfstkleuren, hoeveel ik er zal maken weet ik nog niet .

Zie je die mini-applecores ? Deze zijn van Ingrid, beeld je maar in hoe mini ze zijn want de mijne zijn 4".

En verder waren er dames bezig met de SBS ,driehoekjes, applicaties, mola.....
Hier enkele beelden van werkjes.

Inge bezig met een CWD blokje. Moet er ook dringend mee aan de slag.

De blokjes van Yvonne haar "Dear Sommeke".Heel mooi.

Ook de blokken van Marleen waren heel mooi.

En Shirley was op de mandjestoer.

Enkele dames waren bezig met hexjes. Zoals Guute ,zij maakt ze in japanse stofjes en wil er héél véél gaan maken. Denk dat de hexjes 0,5 inch zijn.

Dan Sabine die al een tijdje bezig is met haar hexjes. Deze zijn 0,75 inch.

En dan de mini hexjes van Magda. 0,25 inch.

Allemaal hele leuke werkjes waar we mee bezig waren. En nu moeten we thuis verder doen hé.
Fijn weekend !!!

woensdag 5 oktober 2011

Friends-swap ontvangen

Mijn Friends-swap is binnen , en wat voor eentje ,ik ben echt verwend door Teresa uit Queensland Australië. De doos werd wel geopend door de douane maar er was geen schade aan de pakjes.
Voor de F kreeg ik stofjes ( fabrics) en flower en frog knoopjes.

R is voor een rug mug,een onderzetter voor je kopje koffie met daarbij enkele koffiezakjes.Heerlijk.
De I voor inspiration en een bookmark.
En wat te denken bij de E .Een Elephant pincushion en embrodery threads. Is het geen schatje die olifant.

Voor de N maakte Teresa een notebookcover,en er zat een noteboekje en pen erbij.Heel leuk gedaan.

En dan zijn we bij de D hiervoor stuurde ze me een minipatroon van een Dolfijn.

En dan eindigen we bij de S .Daar maakte Teresa een stationery folder,waar je leuke spulletjes in kwijt kan en wat sweets (snoep)

Ik ben heel blij met mijn pakket.
Thanks Teresa.


dinsdag 4 oktober 2011

Het quiltweekend

Vrijdagmorgen omstreeks 9u ben ik samen met José vertrokken richting Nieuwkerke waar het 8 ste quiltweekend plaats heeft .Daar aangekomen stond Inge ons al op te wachten ,samen hebben we alles klaar gezet voor de anderen aankwamen. En ja omstreeks 13u15 begonnen ze aan te komen , auto leeg maken ,plaatsje zoeken om te patchen en een slaapplekje zoeken. Allemaal geen probleem en het weer was ons gunstig gezind. eenmaal alles op zijn plaats begonnen de meesten zich al naar buiten te gegeven om er te werken,patchen,lachen,.....
Anderen bleven liever binnen.

Ik had de dames gevraagd om iets mee te brengen voor 's avonds voor de potluck , en het was weer lekker van alles wat om er maar enkele te noemen ,pastasalade, kaas ,aardappelsalade,couscous en nog zoveel meer.De bordjes werden rijkelijk gevuld.
En ja hoor een glaasje kon er gerust nog bij .Santé.

Op zaterdag ,na een goed ontbijt konden we terug verder werken aan onze projecten en moet zeggen dat ik veel moois heb gezien.
In de namiddag werd de desserttafel klaar gezet ,iedereen had een streekspecialtiteit mee ,dus smullen maar en niet denken aan de extra calorien LOL.

's Avonds was er de show en tell .Wat een prachtige quilts zijn daar langsgekomen. Degenen die bezig waren met de vingerhoedjes hadden ze mee met dit als resultaat.

Na de show en tell werd er nog tot in de late uurtjes gepatcht ,gekletst ,gelachen,...

En ja dan komt de laatste dag eraan.Na de heerlijke pistolets en chocoladebroodjes moesten ook nog wat dingen gedaan worden. Er waren nog de pakjes waarin een speldenkussen zat die ik gevraagd had om te maken ,en wat een mooie zaten er tussen.Op andere blogs zul je er ook wel zien verschijnen. Deze zat in mijn pakje en werd gemaakt door Inge.

Gudrun had van Sue Dailey wat pakketjes mee om te verloten ,de gelukkigen hebben er weer een werkje bij. Daarna volgde nog de blokjesloterij. Zoals elk jaar geef ik een blokje op om te maken ,geen verplichting maar iedereen vind het toch leuk. In totaal waren er 88 blokjes. Zoals elk jaar geeft Yvonne haar lotje door aan ons Sarah met de hoop dat zij ze eens zou winnen. Een onschuldige hand trok het lotje eruit en ja het was één van Sarah's lotjes. En zo heb ik er een werkje bij , en spontaan bood Lut aan om hem te quilten als ie in elkaar zat.

En ja dan zit het er bijna op ,nog vlug een groepsfoto die Shirley heeft genomen.


Jammer het zit er alweer op.Aan ierdereen die erbij was dankjewel voor de hulp, de gezelligheid ,de geschenkjes,....
We kunnen weer eventjes verder en dan al beginnen denken aan volgend jaar.