donderdag 29 september 2011

Wat gaat er mee ?

Morgen vertrek ik in de morgen naar het 8 ste quiltweekend dat ik organiseer , en ze voorspellen prachtig weer dus dit kan al niet meer stuk en maakt een mens blij.
Maar wat neem je nu mee naar zo'n weekend ? Volgens mij altijd veel te veel want je kunt toch niet zonder werk komen te staan hé.Maar ja ,op zo'n weekend worden ook zoveel leuke dingen getoond ,worden ideeên uitgewisseld, zal er gekletst ,gelachen en gesmuld worden en ga zo maar door.
Maar er zal gewerkt worden ook, hoop ik toch, en zo neem ik alvast vingerhoedjes mee.

Wat ik ook wil meenemen is een rol met herfststofjes en apple-cores. Jaren geleden kocht ik een patroon die ik zo mooi vond maar dan wel om te stitchen, maar die ronde vormen gingen niet zo goed. Maar in St Marie aux Mines zat Sue Dailey met haar malletjes te demonstreren. Maar ja dan wel met de lijmpen, en dat leek me eerst niets ,maar voor de ronde vormen wilde ik het wel eens aankopen en proberen.Dus dit neem ik ook mee als test, ben dus wel benieuwd.


En dan neem ik ook nog de CWD mee om sashings aan te naaien en wat aan elkaar te zetten.Dus denk dat dit wel voldoende zal zijn, want er zijn nog andere taken voor mij weggelegd ook.

Dus bij deze een heel fijn weekend voor iedereen en tot na het weekend.

Oja jullie kunnen je nog steeds aanmelden voor de Kerstruil en dit nog tot en met zondag, zie vorig blogje.

zaterdag 24 september 2011

Hoppequiltersbee

Het was weer zover ,na een kleine zomerstop was er terug onze vijf-wekelijkse bee. Het was er weer enorm gezellig en er werd hard gewerkt ,gekletst en gesmuld.Eentje kon het niet laten om te breien,maar twas een prachtige sjaal waar ze mee bezig was.Nieuwe boeken gingen door om even ideeen op te doen,dus wat wil je nog meer.
Hier Inge en ik met hezelfde aantal vingerhoedjes,zo zie je dat de mijne iets groter zijn.


Een doosje vol met leuke spuletjes.


Naarstig aan het werk.


.

donderdag 22 september 2011

De buit

Ja als je dan naar St.Marie-aux-Mines gaat dan kan je natuurlijk niet nalaten om naar de winkeltjes te gaan.En met zo'n 150 winkeltjes ben je wel even zoet .eerst wat rondkijken en dan zien wat de aankopen zullen zijn.Je kunt natuurlijk blijven kopen ,maar dan moet je er ook iets mee doen hé,dus stofjes aankopen is heel miniem gebleven. Er was een nieuw boek uit van Els (Bobbin) en vond hem wel leuk,dus deze kocht ik aan en werd meteen gesigneerd door Els,voor het 15 jarig bestaan van Bobbin kreeg ik er meteen een leuk patroon erbij voor een hexagonnentasje,heel leuk. Verder kocht ik nog enkel noteboekjes,altijd leuk als geschenkje of om zelf een leuk briefje bij een pakje te voegen.

En ja van sneeuwmannen ben ik gek,dus daarvan ook een pakketje gekocht en nog een patroontje.
Vorig jaar kreeg ik van een pennevriendin een leuke diary als geschenk en vond dit best leuk,zo noteerde ik vanaf 1januari elke dag wat ik gedaan had en ik zag eer eentje liggen voor 2012 ,dus die moest ook mee.Dus niet zoveel lapjes alleen enkele stroken zwart-wit voor de vingerhoedjes,de stroken waren in alle kleurtjes te vinden , dus ideaal voor dit project.


Verdre nog wat kleine spulletes voor de Friends-swap,dus dit kan ik niet laten zien.
Dus je ziet ik ben bescheiden gebleven.En er nu maar werk van maken als ik wat tijd vind.

Morgen weer bee in Poperinge,kijk er al naar uit.

Fijne dag !

maandag 19 september 2011

De trip zit erop

Het lange wachten naar deze trip naar St.Marie-aux-Mines is alweer voorbij gevlogen. Jammer dat enkele vriendinnen moesten afhaken,José en ik  zaten dus alleen achteraan de bus waar het anders wel een drukke bedoening is maar nu was het er wel stil. Toch heb ik ervan genoten hoor.
De eerste die ik tegenkwam was Marianne (ikorniquilt)met DH,twas leuk haar weer te ontmoeten,samen stapten we naar een brocante die ze over het hoofd had gezien, en wat stonden er daar mooie naaidozen,dit zijn er maar een paar hoor.
Daar moesten we afscheid nemen want de bus stond te wachten.
Wat zagen we nog meer ? Vele antieke quilts uit Australie en Nederland; een collectie uit de USA en Rusland.Quilts uit België,Frankrijk,Israel.....zoveel om op te noemen.Ook moderne quilts.En leuke dingen gemaakt uit patchworkstofjes.Eigenlijk vond ik het beter dan 2 jaar geleden.

Een Civil war diary quilt maar niet met alle blokken.


En hoeveel driehoekjes zouden er hier inzitten ?


Hele mooie mandjes quilt.

En dit is iets heel anders maar ook wel leuk,je moet er maar opkomen.


Ook was er een hele collectie schoollapjes ,een verzameling van Joke Visser,ze heeft ons heel wat uitleg gegeven.

En nog een pracht van een quilt;

En wat te denken van deze sneeuwpopjes,ik ben er gek op.

En als laatste eentje uit de Russische collectie,die waren ook heel speciaal.

Dit was de laatste,kan ze moeilijk allemaal op het blog zetten hé,heb een keuze gemaakt.

Alleen nog deze.
Zin in een broodje ???


Mijn aankopen moet ik nog op de foto zetten want het zit nog steeds in de tasjes.Dus dit hou ik jullie nog tegoed.




donderdag 15 september 2011

Op stap naar......

Ja, morgenvroeg trekken we met 42 quilters richting St.Marie-aux-Mines waar voor de 17 de keer de European Meeting doorgaat.
Alle boodschappen zijn gedaan voor de thuisblijvers. En ik zie jullie na het weekend terug met een verslag.

Heel fijn weekend !!!

woensdag 14 september 2011

CWD update

Alweer de 14de van de maand,dus tijd voor een update.Deze maand 3 blokjes gemaakt.
Ben begonnen met "Remembrances"
Daarna kwam "Will virginia Secede " aan de beurt.

En het derde blokje voor deze maand is "Battle of Fredericksburg";


Straks ga ik even langs bij de anderen.