dinsdag 4 oktober 2011

Het quiltweekend

Vrijdagmorgen omstreeks 9u ben ik samen met José vertrokken richting Nieuwkerke waar het 8 ste quiltweekend plaats heeft .Daar aangekomen stond Inge ons al op te wachten ,samen hebben we alles klaar gezet voor de anderen aankwamen. En ja omstreeks 13u15 begonnen ze aan te komen , auto leeg maken ,plaatsje zoeken om te patchen en een slaapplekje zoeken. Allemaal geen probleem en het weer was ons gunstig gezind. eenmaal alles op zijn plaats begonnen de meesten zich al naar buiten te gegeven om er te werken,patchen,lachen,.....
Anderen bleven liever binnen.

Ik had de dames gevraagd om iets mee te brengen voor 's avonds voor de potluck , en het was weer lekker van alles wat om er maar enkele te noemen ,pastasalade, kaas ,aardappelsalade,couscous en nog zoveel meer.De bordjes werden rijkelijk gevuld.
En ja hoor een glaasje kon er gerust nog bij .Santé.

Op zaterdag ,na een goed ontbijt konden we terug verder werken aan onze projecten en moet zeggen dat ik veel moois heb gezien.
In de namiddag werd de desserttafel klaar gezet ,iedereen had een streekspecialtiteit mee ,dus smullen maar en niet denken aan de extra calorien LOL.

's Avonds was er de show en tell .Wat een prachtige quilts zijn daar langsgekomen. Degenen die bezig waren met de vingerhoedjes hadden ze mee met dit als resultaat.

Na de show en tell werd er nog tot in de late uurtjes gepatcht ,gekletst ,gelachen,...

En ja dan komt de laatste dag eraan.Na de heerlijke pistolets en chocoladebroodjes moesten ook nog wat dingen gedaan worden. Er waren nog de pakjes waarin een speldenkussen zat die ik gevraagd had om te maken ,en wat een mooie zaten er tussen.Op andere blogs zul je er ook wel zien verschijnen. Deze zat in mijn pakje en werd gemaakt door Inge.

Gudrun had van Sue Dailey wat pakketjes mee om te verloten ,de gelukkigen hebben er weer een werkje bij. Daarna volgde nog de blokjesloterij. Zoals elk jaar geef ik een blokje op om te maken ,geen verplichting maar iedereen vind het toch leuk. In totaal waren er 88 blokjes. Zoals elk jaar geeft Yvonne haar lotje door aan ons Sarah met de hoop dat zij ze eens zou winnen. Een onschuldige hand trok het lotje eruit en ja het was één van Sarah's lotjes. En zo heb ik er een werkje bij , en spontaan bood Lut aan om hem te quilten als ie in elkaar zat.

En ja dan zit het er bijna op ,nog vlug een groepsfoto die Shirley heeft genomen.


Jammer het zit er alweer op.Aan ierdereen die erbij was dankjewel voor de hulp, de gezelligheid ,de geschenkjes,....
We kunnen weer eventjes verder en dan al beginnen denken aan volgend jaar.

21 opmerkingen:

Chris zei

Ik heb al bij anderen gelezen dat jullie een geweldig weekend hebben gehad. Gebofd met het weer en wat een prachtige plek. Die foto met al de vingerhoedjes vind ik geweldig, zó leuk om ze naast elkaar te zien. En dan al dat lekkers!!! Super Katrien, dat heb je weer fantastisch georganiseerd!

AnitaS zei

Aan al die foto's te zien op alle blogs hebben jullie het fantastisch gehad. En dan ook nog dat mooie weer. Het is een heel georganiseerd maar je hebt er dan ook veel plezier van.

Cybele's patch zei

Wat hebben jullie weer een top week end gehad. Lijkt me ook zo'n gezellige groep met een flinke bourgondische inslag ;-) en toch heel hard gewerkt. Je bent zeker nog aan het na-genieten?

Klaske zei

Ik had er al meer over gelezen, maar wat klinkt dat heerlijk, zo'n weekend!

inge zei

nu nagenieten en uitkijken naar volgend jaar!

Hilde zei

Dank zij jou en je team van helpers kunnen we nu terugdenken aan een schitterend weekend!

Yvonne aka sommeke zei

't Was SUPER!!!!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dat is weer een toppie! weekend geweest. Lekker nagenieten deze week.

Lida zei

Oh wat hebben jullie genoten weer! Lekker eten (snoepen!) leuke vrouwen en geweldige werken en werkjes, ja dat was duidelijk weer een heel geslaagd weekend! Knuffel
Lida

sylvia zei

yeah, daar ben ik ook weer......gaaf weekend, hoor!! Als ik al dat lekkers zie, is dat al een reden om te komen....;;))
En al die vingerhoedquilts, geweldig!!
groetjes, Sylvia

Berna zei

Het was wederom geweldig Katrien. Jullie zijn een gouden team met de organisatie. Dank daarvoor en tot volgend jaar!!!

Erica zei

Het ziet er allemaal weer reuze gezellig uit Katrien!

Else zei

Wat een geweldig weekend! knuffel Else

Guusje, zei

Het ziet er geweldig leuk en gezellig uit, volgens mij hebben jullie genoten.

Joyce zei

Ook hier al zo'n gezellig verslag!
:o)

Johanna Zweden zei

Wat hebben jullie genoten, enig, en nog mooi weer, nu dat was dubbel op genieten.
Gr Joke

Miranda zei

Ach lievertje, wat mis ik jullie allemaal! Maar gelukkig hebben we echt een top weekend gehad en zat de sfeer er geweldig in...misschien moeten we het vaker doen....hahaha, dat zou nog eens leuk zijn! dan ben ik de eerste die weer is ingeschreven. Salukes lieve Katrien...en bedankt voor het geweldige weekend. Natuurlijk ook voor Sarah en Frank, die hun vrij weekend toch ook maar aan ons opofferen! Knuffel

Margreet zei

Wat een leuke foto's.
En wat een mooie vingerhoeden quilts maken jullie.

MarianneD zei

Daar kan je weer een poosje op teren Katrien!
En wat worden jullie vingerhoedjes al groot!

Miet zei

Bedankt voor het fantastische 8e weekend ! Ik ben al aan het aftellen naar het 9e !

Willeke zei

Wat een super weekeind!
Mooie dingen hebben jullie gemaakt en verrukkelijk gegeten, dat zie je zo!
Enig!

groetjes,